Aug 23, 2009

Set Lengkap Salindah

Set Lengkap Salindah HARGA [RM370.00]
Set Sebelum Bersalin HARGA [RM 224.00]
Set Selepas Bersalin HARGA[RM 220.00]Pengambilan salindah sepatutnya dari 12 minggu hamil, tetapi masih sempat mengambil set lengkap walaupun kandungan sudah 24 minggu. Apa tujuan anda makan salindah?
1. Jika ingin lahirkan anak pintar, cerdas, kuat tulang & gigi, keletah, comel, & cantik kulit..mulakan dengan B1,B2 & B3
2. Jika anda makan salindah bertujuan untuk bersalin mudah ambil B4, B5 & B6
3. Jika ingin kebaikan sebagai seorang wanita, kembalikan kewanitaan anda, sihat tubuh badan, cergas, bertenaga ambilah Set Lepas Bersalin dan
4. Jika anda memilih kesemuaan pilih set Lengkap Salindah.


Kenapa Salindah.
Ibu-ibu hamil yang bijak akan memilih Salindah sebagai pemakanan dan rawatan dari awal kehamilan sehingga habis pantang . Ini kerana Salindah adalah terdiri daripada rumusan Homeopati , Biokimia dan Herbalisme yang istimewa. Ianya amat membantu ibu - ibu melahirkan si manja dengan lebih mudah.

Salindah juga diperkaya dengan Kalsium , Kalium , Ferum dan Magnesium untuk menjadikan ibu - ibu hamil lebih sihat dan si manja kelihatan lebih comel, cergas dan pintar. Malahan membantu pertumbuhan gigi dan tulang si manja anda menjadi lebih kuat.

Perhatian! Pengambilan Salindah adalah tidak memberikan kesan sampingan kepada ibu - ibu akan lebih berkeyakinan sepanjang tempoh hamil dan Salindah selamat digunakan.

Salindah adalah sesuai untuk semua wanita hamil.

Salindah membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil, mengurangkan muntah, loya serta alahan, membantu tumbesaran tian, mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain.

Metod Perubatan Salindah ialah Homeopati , Biokimia dan Herbalisme

Kita sedia maklum bahawa memang ramai wanita hamil yang mengalami masalah dari awal mengandung sehingga lepas bersalin. Selalunya bermula dengan alahan pada awal trimester pertama mengandung, kemudian masalah praeklampsia yang boleh menjejaskan kesihatan ibu dan anak, sehingga ada yang menghidap masalah meroyan selepas bersalin.

Pengalaman ini sudah pasti kita ingin elakkan kerana ia akan menimbulkan trauma kepada ibu-ibu untuk menempuh pengalaman mengandung untuk kesekian kalinya. Sebaliknya pengalaman ini sewajarnya dinikmati dan dilalui dengan penuh rasa gembira dan selesa. Namun tidak semua wanita bertuah yang dapat menikmati saat dan detik seperti itu.

Paling ditakuti ialah apabila masalah ibu ini boleh membawa kesan negetif kepada bayi yang berada dalam kandungan sehingga ada yang menyebabkan berlaku kecacatan kekal. Seperti contoh penyakit " Down Syndrome ".

Itulah antara sebab kenapa ibu hamil ini perlukan makanan tambahan untuk memberikan tenaga dan rawatan kepada ibu malah membantu perkembangan dan tumbesaran bayi anda agar lebih sihat dan cergas. Menyedari masalah-masalah tersebut memerlukan satu penyelesaian yang positif, maka Pencipta Salindah telah berusaha membuat kajian secara ilmiah dan saintifik selama beberapa tahun.

Akhirnya pada tahun 1981 , Salindah telah diperkenalkan.Anda perlu mengetahui dengan lebih lanjut tentang faedah dan kelebihan yang diperolehi oleh ibu-ibu bijak yang mengambil Salindah sebagai pemakanan lengkapnya. Sila rujuk maklumat tentang pengambilan Salindah untuk semasa mengandung dan selepas mengandung.Cara makan Salindah

1. Tuangkan tablet ke dalam tudung botol, terus letak atas lidah dan kemam sehingga larut.
2. Jangan sentuh dengan tangan
3. Berpantanglah dari kopi(minuman berkafein), cili, kari, makanan berempah sekurang-kurangnya sebulan sebelum dan selepas bersalin.
4. Jangan simpan didalam peti ais dan jauhi dari barangan elektrik
5. jangan gunakan sudu besi.


Produk Kandungan Masa Penggunaan Cara Pengambilan/ PenggunaanDari 3 bulan hingga bersalin:
B1 336 biji mulai 3 bulan(minggu 12) 4 biji 2 kali sehari-makan hingga habis
B2 120 biji mulai 6 bulan(minggu 24) 2 biji 2 kali sehari-makan hingga habis
B3 336 biji mulai 7 bulan(minggu 28 ) 2 biji 2 kali sehari-makan hingga habis
B4 30 biji 4 minggu seblm dijangka bersalin 1 biji sehari- makan sehingga bersalin
B5 84 biji 2 minggu sebelum dijangka bersalin 2 biji 3 kali sehari- makan sehingga bersalin
B6 30 biji 1 minggu sebelum dijangka bersalin 1 biji sehari (Bila sakit, ambil 1 biji setiap 15 minit)Selepas bersalin
:
L7 30 ml penggunaan luaran basahkan kapas, lekap pada luka dan pusat bayi
L8 30 biji mulai 5 jam selepas bersalin 1 biji setiap jam -makan hingga habis.
jika melalui pembedahan,makan hari ketujuh
L9 16 biji mulai dari hari ke 2 bersalin 1 biji 4 kali sehari
L10 96 biji mulai dari hari ke 6 bersalin 2 biji 3 kali sehari
L11 220 ml mulai dari hari ke 7 atau diminum
selepas sehari makan L10 2 sudu 3 kali sehari sebelum makan
L12 96 biji mulai dari hari ke 21 atau selepas habiskan L10 2 biji 2 kali sehari- sehingga habis

No comments: